Nowy lokal Roberta De Niro pojawił się właśnie na kulinarnej mapie Polski. Amerykański aktor razem z Nobu Matsuhisą oraz Meirem Teperem planują otwarcie swojego pierwszego warszawskiego hotelu, które to musiało zostać przełożone w czasie ze względu na epidemię koronawirusa. Nobu Hospitality, to światowa marka znana z lifestylowych hoteli i oryginalnych restauracji, założona przez słynnego aktora i jego wspólników – producenta filmowego i cenionego szefa kuchni. Nowy, pięciogwiazdkowy hotel powstanie w miejscu dotychczasowego Hotelu Rialto.
Nobu to najlepsza, zawsze 5-gwiazdkowa jakość, wyjątkowy styl, elegancja i komfort. Historia marki zaczęła się pod koniec lat 80 w Los Angeles, kiedy Robert De Niro wszedł do restauracji należącej do szefa kuchni Nobu Matsuhisy. Kilka lat później, wraz z producentem filmowym Meirem Teperem, otworzyli swoją pierwszą Restaurację Nobu na Manhattanie. Lokale oferujące wykwintne dania kuchni japońskiej w nowym wydaniu, szybko zyskały uznanie nie tylko wśród największych gwiazd Hollywood, ale także klientów na całym świecie. Niezwykłą popularność zawdzięczają wyjątkowej atmosferze, doskonałym daniom i znakomitej obsłudze. Obecnie, blisko 40 Restauracji Nobu na 5 kontynentach odwiedza 3 miliony gości rocznie. Wspólna wizja, dzięki której powstała pierwsza restauracja, pozwoliła założycielom Nobu stworzyć sieć wyjątkowych hoteli. Oferują one swoim gościom najwyższej jakości obsługę i niezwykłe doznania kulinarne, dostarczając niepowtarzalnych wrażeń. Hotele Nobu od lat są odzwierciedleniem bezpretensjonalnej elegancji i oryginalnego wzornictwa.
Warszawski Nobu Hotel zostanie otwarty dla swoich gości na początku sierpnia tego roku i będzie pierwszą w naszym kraju placówką należącą do sieci hoteli związanych z osobą Roberta De Niro. Początkowo nowe, ekskluzywne miejsce noclegowe miało otworzyć się już w czerwcu, plany te pokrzyżował jednak koronawirus. Jako przedsmak oficjalnego otwarcia, właściciele sieci Nobu zadecydowali, że już od 17 lipca będzie można odwiedzać ich hotelową restaurację. Stoliki na randkę we dwoje lub wyjście z przyjaciółmi i rodziną można było rezerwować już półtora miesiąca wcześniej. W menu goście znajdą między innymi sushi, owoce morza oraz dania z peruwiańską nutą smakową
https://www.instagram.com/p/CCTxDmiJO9H/?utm_source=ig_web_copy_link
Restauracja Roberta De Niro otwarta. Jak wyglądają ceny dań?
Za kartę dań w Nobu Warsaw odpowiada szef Yannick Lohou. Odwiedzający lokal mogą spodziewać się zdecydowanej przewagi kuchni japońskiej, przygotowanej ze składników pochodzących z Ameryki Południowej, a w tym konkretnie z Peru. Wszystkie posiłki oparte są na flagowych przepisach Nobu Matsuhisy. W menu Nobu Warsaw znajdą się więc zarówno steki, jak i sushi. Ceny dań zaczynają się od 8 złotych. Tyle trzeba zapłacić za najtańszy, jeden kawałek nigiri tamago. 10 różnych kawałków sushi, połączonych w jeden zestaw to już koszt od 200 do 220 złotych.
Niedrogo wychodzi za to zjedzenie zupy u Roberta De Niro. Popularne miso kosztuje 25 złotych. Jedną z tańszych opcji są też warzywa i grzyby w tempurze. Za tą pozycję smakosze muszą zapłacić od 25 do 39 złotych.
https://www.instagram.com/p/CCIOCTsnQma/?utm_source=ig_web_copy_link
Ceny zimnych przystawek wahają się w kwotach od 45 do 120 złotych. Wśród tej części menu możemy znaleźć między innymi tatry, ceviche, ostrygi, sałatki z homarem oraz sashimi. Nieco drożej prezentują się dania zaliczane do tych ciepłych.
Dwa przegrzebki z dodatkiem trufli serwowane są tu w kwocie 90 złotych za dwie sztuki. Spory rachunek mogą zapłacić też wielbiciele krabów i homarów. Te w zależności od propozycji podania kosztują od 120 do 220 złotych.
Najdroższą opcją z całego menu Nobu Warsaw są jednak steki. Peruwiański stek rib eye kosztuje 180 złotych, a za kawałki japońskiej wołowiny waygu trzeba zapłacić 250 złotych za 75 gram.
W restauracji Roberta De Niro można zamówić też zestaw degustacyjny. Ta propozycja kosztuje 450 złotych za osobę. Nie ma co ukrywać, hollywoodzkie trio na pewno zrobi spore zamieszanie na kulinarnej mapie Warszawy.